Minä & blogini

Mina1

Matka kohti unelmaani on alkanut, tervetuloa, käy peremmälle!

Tsau maailma, nimeni on Marika Könönen ja olen koodaava äiti. Neuvon blogissani selkokielellä kuinka lapsille opetetaan koodausta sekä jaan kokemuksia omien lasteni kooodaamisesta eri oppimisympäristöissä. Lisäksi toimin työkseni lasten koodausopettajana Kodareilla, mistä saan käytännön näkökulmaa blogiartikkeleihini. Naisten asema tekniikan alalla on myös lähellä sydäntäni ja haluan rohkaista tyttöjä sekä äitejä tarttumaan reippaasti koodaushaasteeseen!

Mistä blogissani kirjoitan?

Blogissani opiskellaan koodausta, bloggausta, jaetaan sosiaalisen median käyttökokemuksia sekä dokumentoidaan blogini kehitystä myös teknisessä mielessä. Sivultani löytyy ohjeita muun muassa WordPress.com sekä WordPress.org -bloggausympäristön käyttämisestä sekä asentamisesta, webhotellin hankintaan ja hallintaan liittyviä neuvoja. Lisään ohjeistusta sitä mukaan, kun kohtaan itse haasteita bloggausympäristöön liittyen tai löydän hyviä apuohjelmia, jotka helpottavat blogiympäristön ylläpitämistä.

Se mikä on parasta, ohjeeni ovat kirjoitettu selkeällä suomenkielellä! Selaa ihmeessä blogini sisällysluetteloa, josta käy myös ilmi kulloinkin käsiteltävissä olevat aiheet tai käytä hakutoimintoa, jos tarvitset apua johonkin tekniseen ongelmaan. Mikäli et löydä blogistani etsimääsi, voit ehdottaa ongelmaa sähköpostilla ratkaistavakseni.

Haluan painottaa, että kirjoitan blogiani teknisistä piirteistä huolimatta ihan tavallisille ei-teknisille ihmisille, naisille, miehille, äideille, isille ja haluan saada koodauskipinän syttymään jokaisen blogiani lukevan ihmisen sisälle sekä tarjota motivaatiota uusien asioiden aloittamiseen.

Miksi kirjoitan blogia?

Toivon pystyväni motivoimaan lukijoitani unelmiensa tavoittelemiseen, sillä siitä oma blogini lähti liikkeelle tammikuussa 2017. Haluan luoda jotain omaa! Unelmointi jostain omasta alkoi vuonna 2003 ja siitä eteenpäin se sama unelma on ollut mielessäni tasaisin väliajoin, viime vuosina lähes päivittäin. Unelman eteen on tehty työtä, suunniteltu, pohdittu, tutkittu, se on jätetty sikseen, mutta aina se on palannut mieleeni. Useimmiten olen päätynyt lopputulokseen, että ei, tämä ei ole oikea hetki, oikea tapa tai oikea ala. Aina on löytynyt joku pätevä syy tai tekosyy, olla viemättä unelmaa käytännöntasolle.

Tällä kertaa minulla ei ole loppuun asti viilattua liiketoimintasuunnitelmaa. Olen niitä elämäni aikana kirjoitellut jo jonkinmoisen nipun, ja suunnitelman kirjoittamisen aika tulee vielä, sen aika ei ole nyt.

Päätin perustaa blogin, koska halusin tehdä unelmani eteen jotain konkreettista. Aloin kirjoittamaan teknisistä aiheista, sillä niistä oli helppo aloittaa. Bloggaus ja blogit olivat minulle täysin uusi asia. En ollut ennen tammikuuta 2017 lukenut montaakaan blogitekstiä ellei teknisiä oppaita lasketa niihin, joten koko blogimaailma oli tuntematonta minulle. Aloin tutkimaan sekä kokeilemaan käytännössä, miten blogia kirjoitetaan ja sillä tiellä olen vieläkin. Nykyään ahmin muiden blogitekstejä oppiakseni uutta sekä puhtaasta mielenkiinnosta tutkia muiden ihmisten tarinoita. On hienoa nähdä, mitä toinen bloggaaja on saanut luotua ja se tuo intoa omaan tekemiseenkin.

Motivaation säilyttäminen blogin kirjoittamiseen ei ole vaikeaa, sillä rakastan kirjoittamista. Olen onnellinen saadessani tuottaa blogitekstejäni ja vielä jonain päivänä saan osan yrittäjän työtulosta blogini kirjoittamisesta. Unelmat tuovat valoa arkiaherruksen lomaan ja vielä upeampaa on saada toteuttaa itseäni. Mainittakoon vielä, että kaikki kuvat sivullani sekä somekanavillani ovat minun omia ellei kuvatekstissä toisin mainita.

Kuka minä olen?

Olen vuonna 1981 syntynyt kolmen lapsen äiti ja vaimo sekä dalmatiankoiran omistaja. Valmistuin aikuisiällä vuonna 2012 insinööriksi Metropolia-ammattikorkeakoulusta, jossa pääaineeni oli ohjelmistotekniikka. Ennen insinööriopintojani olin toiminut niin kirjanpitäjänä, kuin laskenta-assistenttina, siivoojana, kalanpakkaajana, henkilökohtaisena avustajana, tuotantotyöntekijänä, tuote-esittelijänä sekä käynyt lukion ja yrittäjän ammattitutkinnon.

Synnytin ensimmäiset kaksi lastani opintojen ohessa vuosina 2009 ja 2011, insinöörityöni esittelynkin pidin koululla viimeisilläni raskaana ollessa. Käsittelin inssityössäni koneoppimista sekä piirteentunnistusta. Pääsin Nokia Siemens Networkille töihin vuonna 2013 ja kerkesin olla työelämässä muutaman vuoden, ennen kuin jäin äitiyslomalle 2015. Siinä oli tilaisuuteni! Kotiäitiaikanani tulisin keksimään, miten minusta tulee yrittäjä. Aloin kirjoittamaan vihkoon aina sopivan hetken koittaessa hyvältä tuntuvia ideoita sekä arvioin niitä googletellen tietoa enemmän.

Loput tarinasta tiedättekin, aloitin blogin ja kesällä 2017 löysin nykyisen intohimoni eli koodauksen opettamisen lapsille. Kodareista otettiin yhteyttä blogikirjoitukseni perusteella ja pääsin tekemään opetustyötä heille alihankintana. Yhteistyömme kattaa muitakin projekteja, kuten opetusmateriaalin tekemistä ja verkkokurssien suunnittelua lisäksi saan myös koodata.

Opetustyön lisäksi panostan blogiini ja työn alla on sivuston muuntaminen kaksikieliseksi. Sain Instagramin kautta pyynnön, jossa kysyttiin voinko kääntää blogiartkkelini myös englanniksi. Tietenkin teen sen ja odotan innolla, mitä tästä yhteistyökuviosta seuraa!

 MarikaKönönen

marika.kononen@koodielamastani.fi