Twitter & Instagram – kokemuksia aloittelijalta

Instagram coffee

Kesä menee hissukseen fiilisten mukaan ja tutkimuskohteena ovat Twitter & Instagram. Tein tilin blogilleni molempiin ja olen sukeltanut twiittien ja Instagram -kuvien salaiseen maailmaan. Haluan painottaa, että olen täysin ALOITTELIJA  molemmissa sosiaalisen median kanavissa. Twiittejä olen kerennyt kerryttämään 8 kappaletta, sisältäen uudelleen twiittaukset ja Instagramissa minulla on 4 postausta.

Molempiin kanaviin saa kulumaan mukavasti aikaa, mutta olen löytänyt  sen, mitä olen etsinyt pitkin kevättä eli keinon kertoa koodaamisestani. Twitteristä sen sijaan koen saavani täsmätietoa itseäni kiinnostavista aiheista.

 

Twitter

Twitterissä seuraan eniten tekniikkaan, markkinointiin, ohjelmointiin ja yrittämiseen liittyviä käyttäjiä/yrityksiä/yhteisöjä. Mielenkiintoisinta on ollut löytää yhteisöjä, jotka kannustavat naisia liittymään tekniikan alalle ja koodaamaan. Näitä ovat esimerkiksi:

@girldevelopit Nonprofit dedicated to providing affordable, judgment-free opportunities for adult women to learn software development 

@WomenWhoCode  We are a 501(c)(3) non-profit dedicated to inspiring women to excel in technology careers. 100,000 members strong in 60 cities spanning 20 countries & counting

@GirlsinTech Girls in Tech is a global non-profit focused on the engagement, education and empowerment of women in technology and entrepreneurship.

Twitter seurataan

Olen hämmästynyt, kuinka naisille suunnatut tekniikanalan yhteisöt voimaannuttavat minua. Olen ylpeä siitä, että osaan ohjelmoida ja osaan räpeltää Linux-ympäristöä. Olen välillä kokenut oloni oudoksi juuri siitä syystä, että vietän nuorimmaisen lapseni päiväuni ajan esimerkiksi korjatessa Linux-käyttöjärjestelmässä ilmennyttä ongelmaa, kirjoittaessa blogitekstiä WordPressin käytöstä tai miettiessä, miten saisin parsittua isosta data määrästä tiettyjä tietoja nätisti exceliin Java-koodia käyttämällä.

Koen kuuluvani johonkin porukkaan enemmän kuin ennen ja haluan kuulua siihen, kiitokset tästä fiiliksestä Twitterille. Haluan antaa oman panokseni naisien voimaannuttamiseen tekniikan alalle ryhtymisessä. En vain tiedä vielä keinoa, mutta uskon sen selviävän ajan kanssa.

Instagram

Instagram yllätti minut täydellisesti! Kuinka hauskaa on ottaa kuvia omasta työskentelystä & elämästä ja liittää ne koodaamiseen. Kehittymistavoitteeni yksi piste on koodaus ja työn alla on ollut keksiä keino, miten voin kirjoittaa blogiini koodaamisesta. Instagram on väylä, mitä kautta voin jakaa ja kertoa omasta koodaamisestani. Nyt jää jäljelle pohtia, miten liitän Instagramin blogiini? Eiköhän siihen löydy työkalu, pitää hieman tutkia asiaa.

Koodaus tavoitteetSeuraamani Instagram-tilit ovat saman tyylisiä, kuin Twitterissäni. Tässä muutama esimerkki: Code it Like a GirlWomenGetIT, Code Is My Life ja WorldCode Community. En ole vielä löytänyt suomenkielistä koodausyhteisöä ja melkein kaikki seuraamani tilit sekä tässä pienessä ajassa saadut seuraajani ovat englanninkielisiä, joten kirjoitan kuvapäivitykseni tekstit englanniksi itsekin. Siitä aloin miettimään, että pitäisikö bloginikin olla englanninkielinen. Toisaalta se veisi pohjan siltä, että haluan kirjoittaa WordPress-ohjeita suomeksi, koska niitä on englanninkielellä paljon enemmän tarjolla. Enkä voisin fiiliksen mukaan vaihdella kieltä blogiteksteissäni.

Instagram kukat kone
Instagram – kukkia, töitä ja sisustusta.

Instagramin käyttö antaa mahdollisuuden ilmaista omaa sisintäni kuvien avulla, on hauska etsiä uusia kuvakulmia esimerkiksi kahvin keittämisestä, tehdä otetuista kuvista kuvakollaasi ja luoda siihen sopivat tekstit omasta elämästä. Mikäli muut pitävät vielä luodusta “taideteoksestasi” tai kommentoivat sitä, on se vielä mukavampaa. Ihmiset kaipaavat yhteenkuuluvuuden tunnetta ja Instagram on oiva työväline sen tunteen täyttämiseen. Toki kohtuus kaikessa, aitoja ihmissuhteita ei tule unohtaa!

Loppu löpinät

En aikaisemmin osannut kuvitellakaan, mitä kaikkea some voi tarjota. Mielessäni olivat vain selfieitä ottavat fitnesstyypit, enkä osannut ajatella, että somen kautta myös tekniikasta kiinnostuneet voivat löytää toisensa ja jakaa päivää piristäviä iskulauseita esimerkiksi javasta tai PHP:stä. Haluaisin löytää näitä samanhenkisiä myös Suomesta. Missä te olette?

Toinen upea löytö on naisia auttavat tekniikan yhteisöt! Toki naisten asema tekniikan aloilla täällä Suomessa on varmasti monin kerroin parempi kuin monessa muussa maassa, mutta siltikin jo pelkän Twitterin ja Instagramin välityksellä saatu henkinen tuki ja yhteenkuuluvuus kyseisien yhteisöjen tileiltä on inspiroinut minua. 

 

Aurikoisia kesäpäiviä teille kaikille!