Kuvakavalkadi – työkalu itsetutkiskeluun

Puiden Siluetit

Lupasin itselleni kirjoittaa vähintään kerran kuussa itsetutkiskeluun liittyvän postauksen. Meinaan tehdä sen nyt. Otsikkoa en ole vielä kirjoittanut, sillä aihe on täysin avoin. Aloitan mielen tyhjentämisellä. En mieti eilistä, enkä tulevaa, olen tässä ja nyt. Kello nakuttaa ja ulkona paahtaa aurinko epätodellisen lämpimänä.

Tiedän tekeväni oikeaa asiaa eli blogin kirjoittamista, sillä iltainen levottomuuteni on kadonnut täysin. En enää hautaudu tv-ohjelmien pariin, vaan jaksan tulla koneelle ja aloittaa milloin minkäkin asian tutkimisen. Siitä tiedän, että tämä on minun juttuni ja löydän unelmani blogin kirjoittamisen kautta. En anna epäilijöille valtaa, vaan etenen päämäärätietoisesti eteenpäin.

Kirjoittaessa blogini teknisestä puolesta ja sen edistymisestä, mieleeni juolahtaa kymmeniä aiheita, joita pitää selvittää ja josta pitää kirjoittaa. Se on helppoa minulle ja olen teknisten asioiden kimpussa sinut itseni kanssa. Entäpä kun ajattele minua itseäni ja itsestäni kirjoittamista? Se suoraan sanoen kauhistuttaa. Haluan kuitenkin ottaa haasteen vastaan, vaikka pelkotilat jyllää päälle. Menen oman mukavuusalueeni ulkopuolelle, koska tiedän sen kehittävän minua, tekevän minusta vahvemman ja auttavan toteuttamaan juuri minun omaa unelmaani.

Kuvakavalkadi oksista

Olen viehtynyt puiden kuvaamiseen kauniilla taustalla ja saatan iltaisin koiralenkillä jäädä kuvaamaan näyttävää auringonlaskua. Kuvaamisharrastus toteutuu ihan vain puhelimellani ja olenkin miettinyt pitäisikö ostaa kunnon kamera. En tarvitse mitään parasta ja kalleinta vaan, jonkun jolla pystyy vangitsemaan edessä olevan hieman paremmin. Nämä kuvat on otettu tänä keväänä.

 

Kuvakavalkadi mereltä

Lähdin kaivamaan vanhempia kuvia ja löysin nämä otokset yhdeksän vuoden takaa. Voin ilokseni todeta, että kuvaaminen on ollut pitkään lähellä sydäntäni ja olen siihen ryhtyessä tehnyt sitä yhtä intensiivisesti jo vuonna 2008. Yritän kuvata sitä hetkeä, minkä näen edessäni ja siitä syystä pitkiä kuvasarjoja kertyy roppakaupalla.

Kuvakavalkadi Lapista

Lapin kuvat löytyivät vuosilta 2009 ja 2011. Huomasin kuvia selatessani, että olin jo silloin kiinnostunut puiden oksistoista ja niiden luomasta tunnelmasta. Oksien muotojen taltiointi erilaisilla taustoilla on kiehtonut minua pidempään.

Kuvakavalkadi ympäriltäni

Mihin olen kiinnittänyt huomioni eläessäni? Mitä näen ympärilläni? Tutkiessani ottamiani kuvia huomaan olevani tarkkaavainen, saatan kiinnittää huomioni pieniin yksityiskohtiin, jotka ympäröivät minua. Mitä se kertoo minusta? Siitä en ole vielä varma, mutta pidän näkemästäni ja kokemastani.

 

Loppu löpinät

Meitä ympäröi kaunis luonto ja pienistä hetkistä saa tallennettua paljon iloa sekä tietoa myöhempää varten. Kuvakavalkadi itseotetuista kuvista on oiva työkalu oman mielen tutkimiseen. Niistä voi saada ideoita huomiselle tai vahvistusta olemassa olevalle. Huomaan tekstini taas tulvivan rennosti ja huolettomasti. Tiedän tämän blogikirjoituksen vahvistavan minua ja antaa voimaa unelmani saavuttamiseen. En osaa selittää tunnetta, mutta se tuntuu vahvana.

Puiden Siluetit

Menneisiin katsahtaminen avaa tietä uudelle. Suosittelen teitä kokeilemaan samaa,  kootkaa oma kuvakavalkadinne lempparikuvista tai tunteita herättävistä otoksista, ehkäpä löydätte sieltä jotain teille arvokasta!