Käytännön taloushallintoa käsitteleviä blogeja

Kansiot

Blogini matka, kehitys ja tulevaisuus -blogitekstiä kirjoittaessa pohdin, voisinko käsitellä taloushallintoon liittyviä asioita teknisten asioiden rinnalla blogissani. Ennen päätöstäni haluan katsoa, mitä käytännön taloushallintoa käsitteleviä blogeja on tarjolla suomenkielisillä sivustoilla.

Yksityishenkilöiden blogit

yksityiset_blgt

Ensimmäinen löytöni blogit.fi kautta on Yritysvinkit.fi, jota kirjoittaa sivutoiminen yrittäjä ja laskentatoimea pääaineena lukeva tuleva kauppatieteiden maisteri. Hän haluaa tarjota käytännön vinkkejä yrityksen perustamiseen sekä hallinnointiin ja ensimmäinen blogiteksti on kirjoitettu joulukuussa 2016 eli sivusto on pyörinyt suurin piirtein yhtä kauan kuin oma blogini. Yritysvinkit.fi kirjoittaja on huomannut saman kuin minä eli käytännön neuvoja taloushallinnon hoitamiseen ei ole tarpeeksi tarjolla tai  mikäli niitä on olemassa, ovat ne vaikeasti löydettävissä.

Mielenkiintoni herätti myös hänen sivutoimensa verkkokauppa popupkortit.fi, koska siihen liittyvässä postauksessa – Verkkokaupan perustaminen alle 200 euron budjetilla – kerrotaan verkkokaupan perustamisesta WooCommerce  WordPress-lisäosalla. Verkkokauppaprojekti on minullakin edessä ja toivon saavani sen alkuun viimeistään ensi kesän lopulla. Tarkoitukseni on rakentaa verkkokauppa WooCommercella, kuten  Yritysvinkit.fi kirjoittaja on tehnyt ja kyseisestä postauksesta voi olla apua minulle. Hienoa!

Hyphen nimistä blogia kirjoittava henkilö on postaillut muutaman vuoden ajan erilaisista yrittämiseen ja taloushallintoon liittyvistä aiheista. Minulle on jäänyt hieman epäselväksi, että onko kirjoittajalla pieni yhden henkilön tilitoimisto vai ei. Ainakin hän haaveili omasta yrityksestä blogia aloittaessa, hieman samaan tapaan kuin minä tällä hetkellä. Ehkä siitä johtuu tämän blogin vetovoima.

Yritysten blogit

Olen aikaisemmin maininnut taloushallinnon kytkökseni eli olen tehnyt yhden pienyrityksen kirjanpitoa ja käytännössä koko taloushallintoa yli 10 vuotta. Kirjanpito hoituu perinteisesti paperisena ja olen kiinnostunut, mitä sähköisiä vaihtoehtoja on olemassa. Nykyinen menetelmä on erittäin edullinen, sillä kirjanpito-ohjelman kustannukset kaikilta 10 vuodelta on yhteensä 240€.  Sähköinen ja paperiton menetelmä ei ainakaan vielä houkuta, koska vuosikulut nousisivat hurjasti. Tutkiessani yritysten blogeja, tarkastan samalla, millaisia palveluita nykymaailma tarjoaa kirjanpidon avuksi.

yritykset_blgt

Paperless Oy on tilitoimisto, joka kirjoittaa blogiinsa vastauksia usein kysytyistä taloushallintoon ja yrittäjyyteen liittyvistä kysymyksistä.  Esimerkkinä näistä, Yrityksen perustajan muistilista ja Joululahjat verotuksessa. Pidän todella paljon tämän yrityksen sivuston ulkoasusta, joka on selkeä ja rauhallisella tavalla tyylikäs. Tarjotut palvelut ovat sähköisiä ja taloushallinnon ohjelmana käytetään Procountoria.

Paperless Oy
Kuvakaappaus Paperless Oy:n Paperiton blogista.

Digitase Oy tarjoaa myös kirjanpitopalveluita ja kuten nykyaikaan kuuluu, palvelu tarjotaan sähköisenä. Tämän tilitoimiston blogi tarjoaa edellisistä poikkeavampia artikkeleita: Mikroyrittäjän digiloikka – kirjanpito kesäkuntoon artikkelissa kerrotaan minua kiinnostavasta aiheesta eli sähköiseen kirjanpitoon siirtymisestä mikroyrittäjän (yksinyrittäjän) näkökulmasta katsottuna.  Täytyy tutustua Digitase Oy:n  palveluihin tarkemmin myöhemmin ja ehkäpä kirjoitan niistä blogipostauksenkin.

Yritä.fi on perustettu vuoden 2016 loppupuolella suomalaisten yrittäjien tueksi. Tällä hetkellä materiaali sisältää tietoa toiminimiyrittäjyydestä, mutta työn alla on myös osakeyhtiötä ja kevytyrittäjyyttä käsittelevät osiot. Artikkelit ovat ilmaisia sekä kaikkien saatavilla ja rahaa sivuston kehittämiseen saadaan yhteistyökumppaneilta. Yritä.fi ei ole tilitoimisto vaan, kuten he itsekin sanovat, yrittäjän tietopankki. Heidän blogiaan selatessa huomasin yhteistyökumppanit sivulla mielenkiintoisen ja minulle täysin uuden palvelun nimeltä Holvi.

Holvi helpottaa yrittäjän elämää
Kuvakaappaus Holvi – yrittäjän arkea helpottavasta yritystilin sisällöstä.

Nyt löysin todellisen helmen meinaan Holvin blogin: Miten luot intohimostasi menestyvää liiketoimintaa3 vinkkiä verkkomyynnin käynnistämiseen ja 3 syytä siihen, miksi pienyrittäjän markkinointi epäonnistuu. Siinä kolme esimerkkiä monista Holvin artikkeleista. Lisäksi olen suorastaan hämmentynyt heidän tarjoamasta palvelusta eli Holvi-yritystilistä, joka pankkiasioiden hoitamisen lisäksi toimii sähköisenä kirjanpitoalustana, laskutusohjelmana sekä lisäksi palveluun kuuluu oma verkkokauppakin. Tähän on syytä tutustua tarkemmin ja selvittää hinnoitteluperiaatteet tarkasti.

Loppu löpinät

Löysin tämän artikkelin kirjoittamisen myötä yllätyksekseni todella paljon tietoa kirjanpidon hoitamisen uusista tekniikoista. Yksityishenkilöiden käytännön taloushallintoon liittyvistä blogeista on todella suppea kattaus listattuna postaukseeni, mutta etsiminen jatkuu. Kulutin tällä kertaa enemmän aikaa yritysten blogien parissa, mutta sieltä löytyi aina vaan uutta ja uutta tietoa, enkä olisi millään malttanut lopettaa selailemista ja lukemista.  Taidan olla sitä mieltä, että perustan blogiini taloushallinto-osion, jonne voisin vähintään listata hyväksi todettuja yrittämiseen ja yrittäjän taloushallintoon liittyviä linkkejä & vinkkejä. Olen innoissani, palaamisiin ja mukavia kahvihetkiä!

Kauniita kahvihetkiä!