Blogini matka, kehitys ja tulevaisuus

Oksia

Blogini matka, kehitys ja tulevaisuus, pysähdyin miettimään sitä hetkeksi. Millainen matkani on ollut tähän asti ja mistä olen oikeastaan kirjoittanut? Neljäs kuukausi menossa ja tekstini ovat pääosin keskittyneet tekniikan puolelle. Tuntuu luontevalta kirjoittaa teknisistä oivalluksista tai ongelmista, sillä uskon niistä olevan apua muille samojen asioiden kanssa painiville. Aiheet eivät ole vielä edes loppuun käsiteltyjä, sillä niitä tulee koko ajan lisää, sitä mukaan kun opin WordPress.orgista enemmän.

[FinalTilesGallery id=”1″]

Tekniikan lisäksi houkuttaa kirjoittaa käytännön taloushallintoon liittyvistä aiheista. Tarkoitan niillä niin yrityksen perustamiseen liittyvää paperisotaa kuin kirjanpidon sekä ja verotuksen koukeroista. Olen tänä keväänä käyttänyt aikaani myös niihin; googletellut ahkerasti neuvoja, tehnyt talousarviota  ja soitellut verottajan kanssa. Uskoisin taloushallintoon liittyvillä postauksilla olevan käyttöä myös muille. Toki tilitoimisto  on se ensimmäinen tietolähde, mistä yrittäjät kysyvät neuvoa, mutta uskon tässä maassa olevan minun lisäkseni muitakin kansalaisia, jotka hoitavat itsenäisesti yrityksensä taloushallinnon.

Neuvomisen lisäksi pidän yksinkertaisesti paperiasioiden ja numeeristen ongelmien ratkaisemisesta. Mitä sitä vähättelemään, pidän numeroista, papereista, laskemisesta ja täsmäyttämisestä. Tekniikka ja yleensäkin koodaaminen pitää sisällään samaa, mutta hieman eri muodossa.

Alankohan löytää blogini suunnan: tietotekniikka & taloushallinto, lyhyesti sanottuna tekniikka & talous. Tästä inspiroituneena vilkaisen, millaisia blogeja aihealueista on tarjolla. Blogit.fi sivustoa ja Googlea hyödyntäen löysin seuraavia sivustoja.

Tekniikan blogit

Tekniikan puolen blogeja on haasteellista etsiä. Fitness, äiteys, ruoka ja lifestyle blogit näyttävät olevan kaikista suurimmassa suosiossa niin lukijoiden kuin kirjoittajien osalta. Tosin voi olla, etten osaa hakea oikeasta paikasta ja oikeilla hakusanoilla. Etsin tuoretta näkökulmaa blogitekstien osalta, joten seassa saa mielellään olla muitakin postauksia kuin pelkkää tekniikan jargonia.

Mikael Ahosen blogi sisältää juuri sitä, mitä haen itsekin: unelmien tavoittelua ja toteuttamista dokumentoituna postauksiin. Ihan mahtavaa!  Artikkelit pitävät sisällään excel-neuvoja ja sovellusesittelyitä sekä maailmanympärimatkailua.

..inspiroida sinua kokeilemaan omia kykyjäsi ja tekemään asioita, joita et ole uskonut mahdollisiksi.

Jari Sarja kirjoittaa teknisiä postauksia muun muassa WordPressistä, Rasberry Pi:stä ja niiden lisäksi käsittelee artikkeleissaan esimerkiksi akillesjänteen katkeamisesta toipumista. Tässäkin huomaan kaksi näkökulmaa, tekniikka ja oman elämän asiat.

Mielenkiintoista, löydän yhtymäkohdan itseeni. Kirjoittaminen on helppo aloittaaa itseään kauempana olevasta asiasta, kuten esimerkiksi tekniikasta ja lisää siihen myöhemmin jotain syvempää itsestään. En sano, että Jari Sarja on tehnyt näin, vaan havahduin omaan käyttäytymiseen tutkimalla muiden blogeja. Tämä onkin mieltä avartavaa.

Timo Pertilän blogi on täyttä tekniikkaa ja mielestäni ansioituneesti kirjoitettu. Huomasin jääväni lukemaan postauksia innostuneena. Pakko laittaa yksi esimerkki Timon sivuilta: Tee itsellesi sähköinen assistentti – chatbot, hauska idea ja ei olisi käynyt mielessäkään tuollaisen koodaaminen ennen artikkelin lukemista. Mitä kaikkea kivaa maailmassa onkaan. Timo Pertilä pureutuu tekniikan ytimeen jättäen itsetutkiskelut meidän muiden murheiksi. Totta puhuen, pidän tämän blogin konstailemattomasta tyylistä, ihan oikeasti!

TEK on diplomi-insinöörien, arkkitehtien ja vastaavan yliopistokoulutuksen saaneiden etu- ja palvelujärjestö. Väheksymättä blogikirjoituksia ja kirjoittajia, tämä ei ole sitä mitä etsin. Kaipaan jotain persoonallisempaa, jota yksityishenkilöiden omat blogit edustavat.

Tähän asti löytämäni tekniikkablogit ovat miesten kirjoittamia, lukuun ottamatta TEKin blogia, joka sisälsi myös naisten kirjoittamia artikkeleita. Olisi mielenkiintoista löytää naisen käsialaa oleva jotakin tekniikan aihealuetta käsittelevä blogikattaus. Mikäli en sellaista löydä, niin voisikohan siinä olla minun blogini valttikortti?

Loppu löpinät

Jätän taloushallinnon blogien listaamisen seuraavaan bloggausta käsittelevään postaukseen. Löysin jo yhden hyvän vaihtoehdon sille listalle. Meinaan myös jatkaa tekniikka-aiheisten sivustojen metsästämistä tässä ohessa.

Blogien pläräämiseen saa kulumaan yllättävän paljon aikaa ja siitä tulikin pienoinen idea mieleen. Mitä jos perustaisin itse sivuston, joka kokoaa suomalaisia tekniikka-aiheisia blogeja saman katon alle vähän samaan tyyliin kuin blogit.fi? Jätetään se hautumaan mielen pohjille. Nyt on hyvä mennä nukkumaan ja unelmoida tulevasta.