Ajatuksiani & yhteenveto helmi-maaliskuusta 2017

Tekniikka edellä olen pyyhältänyt viimeiset X viikkoa. Nyt on aika pysähtyä ja hengähtää vähän. Antaa ajatusten tulvia rauhassa ilman raameja sekä kerrata, missä mennään. En arvannutkaan, että pidän teknisten asioiden tutkimisesta ja dokumentoimisesta näinkin paljon, silti on ihan leppoisaa välillä vain muokata kuvia vapaan tekstin tueksi.

Olen päässyt yllättävän pitkälle, mutta koneella vietettyjä tunteja on takana jo aikamoinen määrä. Perheen sairastelut sekä muut järjesteltävät asiat onneksi pysäyttivät hetkeksi ja muistutti mieleen, kuinka on tärkeää pitää tasapainoa yllä. Mitään ei kannata tehdä määräänsä enempää tai olla jättämättä jotain muuta osa-aluetta pois. Esimerkiksi, vähillä unilla jaksaa vaikka useamman kuukauden, mutta jo parin viikon päästä on nähtävissä muutoksia omassa olotilassa, kun tuntuu ettei vaan jaksa hoitaa pieniä tai suuria arkielämän asioita. Toinen paha liiallisesta koneen edessä puurtamisesta on uniongelmat. Voi sitä kamalaa tunnetta, kun ei vaan saa unta väsymyksestä huolimatta. Senkin olen jo näiden kolmen kuukauden aikana joutunut kokemaan, enkä halua palata siihen!

Lääke tasapainoiseen elämään on sopivassa suhteessa ravintoa, unta, liikuntaa ja töitä, unohtamatta antaa tarpeeksi aikaa omalle perheelleni. Päätin, etten käytä kaikkia päiväuniaikoja töiden tekemiseen, vaan vuorottelen välillä askarrellen isompien lasten kanssa ja välillä saan oikeutetusti syventyä kirjoittamiseeni tai muihin projekteihini. Hassua, mielikuvissani bloggaamisesta on tullut minulle työtä. Siihenhän tähdätään, joten enköhän saa sitä työksi kutsua.

Siinä päällimmäiset kuulumiseni, joten eiköhän vilkaista unelmani edistymistä kaivaen esiin aikaisemmin tekemät suunnitelmat. Tein tuossa jokunen viikko sitten staattisen sivun nimeltä Muistilistaa. Olen päivittänyt sinne listaa aiheista, joista meinaan kirjoittaa sekä muuta muistettavaa. Lisäksi sivulla on pitkä rimpsu tutkimus- ja kehittymiskohteistani sekä linkit postauksistani, mikäli olen jostain aiheesta kirjoittanut (jotain voi toki puuttua). Lista on ulkoasultaan aivan kaamea, sitä ei saa järkevästi muokattua WordPress.comilla, mutta toivottavasti siitä saa jotain selvää. Uskon listausten muokkaamisen parantuvan saadessani WordPress.orgin jossain vaiheessa käyttööni. Tässä kuitenkin työn alla olevat päätason tehtävät:

  • a = bloggaus ongoing
  • b = WordPress -julkaisualusta ongoing
  • c = minä itse ongoing
  • d = sosiaalinen media not started yet
  • e = koodaus ongoing
  • f = hakukoneoptimointi not started yet
  • g = WordPress.org [itseasennettava & hallittava julkaisualusta] ongoing

Kuten jo alussa mainitsin, tekninen puoli on hallinnut kirjoituksiani jo pidempään ja varsinkin kodin etsiminen blogilleni. Seuraava pidempi tekninen rupeama tulee olemaan WordPress.orgin pystyyn laittaminen webhotelliini. En kuitenkaan halua hosua, sillä elämäni tasapainon ylläpitäminen on tärkeää ja yritän tällä kertaa muistaa sen! Pitäkää kiinni unelmistanne ja tavoitelkaa niitä aktiivisesti unohtamatta kuitenkaan perhettänne ja läheisiänne.

Rantakasvit_dark