Terveisiä hostingpalveluiden syövereistä

Onkin jo ikävä kirjoittamista, siksi siis päätin postata tunnelmiani. 11 tulostettua sivua sisältää ratkaisuehdotukset ongelmaani kahdeksalta eri palveluntarjoajalta, lisäksi palveluntarjoajien nettisivuilla on pitkät listat webhotellien ominaisuuksista. Selvityksen tekeminen ei olekaan ihan yksinkertainen asia, päässäni pyörivät tekniset termit, kuten esimerkiksi varmuuskopiointi, aliverkko-osoite, SSL-tuki, tietokannat, suoritinaika ja liikennöintirajoitus. Meinaan urheasti tehdä postauksen myös teknisestä sanastosta, ennen kuin julkaisen selvitykseni suomalaisista hostingpalveluiden tarjoajista.

Päässäni on myös pyörinyt ajatuksia lukijakunnastani, miten löydän lukijani? Edelleen kirjoitan matkastani pääosin omaksi hyödykseni, sillä olen jo nyt oppinut itsestäni sekä bloggaamisesta ja julkaisualustastani hurjan paljon asioita. Haluaisin kuitenkin löytää ne omat lukijani jostain kiven kolosta, sillä sydämeni sanoo bloggaamisen olevan se minun oma juttu. Uskallan jo tässä vaiheessa sanoa noin, vaikka takana on vasta päälle parikymmentä julkaistua artikkelia ja ajassa noin kahden kuukauden verran. 

Kyllä, rakastan kirjoittamista ja voisin lörpötellä tässä pidempääkin, mutta eiköhän kannata sujahtaa takaisin hostingin syövereihin. Melkein varpaita kipristää, kun tekisi mieli parannella blogini käytettävyyttä ja tehdä uusi staattinen sivu ideoilleni, jotta ne eivät huku blogitekstini sekaan, mutta raahaan itseni webhotellien sekaan. Tältä tuntuu onneksi vain hetken, kohta hostingmaailma käsitteineen tuntuu jo hivenen tutummalta ja sen jälkeen vertailujen tekeminenkin on yhtäkkiä mukavaa ja leppoisaa puuhaa. Ei siis saa luovuttaa, vaan jatkaa sitkeästi eteenpäin. Unelmat odottavat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *