Bloggaus-kirjoitelma ajatuksistani

Ajatuksia bloggaamisestani

Väsyttää, on ollut henkisesti raskas päivä ja tullut tehtyä monenlaista. Varmasti silmiä painaa myös vähäiset yöunet sekä uuden elämäntavan omaksuminen ja sisällyttäminen arkirutiineihini. Menen jo melkein avaamaan tv:n ja mielessäni syön jäätelöä katsellessani tallennetta Talent USA:n finaalista. Se olisi turvallista ja tuttua, mutta pieni ajatus pääni sisällä tokaisee, entäpä blogini? Tuntuu kuin pettäisin lukijani, mikäli livahtaisin unelmani etsimisestä “entiseen elämääni”. Havahdun ja totean, että en halua tuottaa pettymystä itselleni, enkä muille.

Onko minusta tullut bloggaaja? Olenko jäänyt jo koukkuun bloggaamiseen? En ihmettele, sillä blogiani kirjoittaessa tunnen oloni eheämmäksi ja arkeni tyydyttävämmäksi. Koen saavani yhteyden itseeni ja löytäneeni suunnan elämälleni. Olin erittäin onnellinen jo ennen blogin aloittamista, ainoa kalvava tunne oli levottomuus jonkun oman asian tekemättömyydestä. Nyt olen vielä onnellisempi, sillä levottomuuden tunne on hävinnyt ja tilalle on tullut innostuneisuus tähän omaan, minun itseni hallittavissa olevaan asiaan eli blogiini.

Tieto siitä, että joku saattaa lukea blogiani, pelotti aluksi todella paljon. Pelko on muuttunut kuitenkin toiveeksi, että joku lukisi blogiani. Tämän hetkiset lukijat koostuvat ystävistäni sekä sukulaisistani. Olen pohtinut, että miten blogit löytävät lukijansa. Yksi “mekaaninen” työkalu on hakukoneoptimointi, sitä tarjotaankin WordPress -julkaisualustan maksullisissa versioissa ja voisin sitä jossain vaiheessa kokeilla. Sosiaalisen median käyttö näkyvyyden saamiseen on varmasti eniten käytetty vaihtoehto. Sen tutkiminen ja kokeilu löytyykin tutkimuslistaltani ja katsotaan, missä vaiheessa uskallan sekoittaa itseni somen syövereihin.

Muiden blogeista

Etsin aikaisemmin tällä viikolla tietoa bloggaamisesta ja blogeista sekä ideaa mihin blogeihin kannattaisi tutustua. Löysin kansainvälisen viestintäalan ohjelmistoyrityksen Cision Finland Oy:n sivuston, jossa julkaistaan Suomen top 10-blogit kerran kuussa vaihtuvasta aiheesta eli esimerkiksi lemmikki, puutarha tai kulttuuri. Pian kuitenkin huomasin, että viimeisin top 10-blogilistaus oli päivitetty lokakuulta 2016, joten liekö yrityksen toiminta hiipunut, vai mistä johtuu päivitysten pysähtyminen. En anna sen häiritä, sillä saan sivuston listoista hyviä ideoita, mihin blogeihin kannattaa tutustuta oppimismielessä. Laitankin tähän ylös muutaman ja voisin yrittää katsella niitä tässä lähipäivinä sekä miettiä, miksi kyseiset blogit ovat päässeet listan kärkeen.

Googletin myös “blogit” hakusanalla ja alla olevassa kuvassa näkyvät tulokset. Blogit.fi sivusto listaa myös Suomen top-blogeja, joten niitä on syytä vilkaista ja samalla katsoa, miten sivustolle saa oman bloginsa näkyviin.

blogitgoogle
Googlen tulokset hakusanalla “blogit”.

Materiaalia blogien tutkimiseen alkaa kertyä sekä samalla käsitykseni omasta kirjoittamisesta vahvistuu. Ensimmäisen viikon yhteenvedossa oleva lista bloggaukseen liittyvistä ajatuksista sekä selvitettävistä asioista on alla. Merkkasin sinne ongoing tilaan työn alla olevat tehtävät ja päivitän listaa tarpeen mukaan.

 • a = bloggaus
  • mitä se on ongoing
  • miten sitä käytännössä tehdään ongoing
  • muiden blogeihin tutustumista ongoing
  • bloggaukseen liittyvät säännöt
  • kielellisen ja sisällöllisen tuotannon kehittäminen ongoing
  • mitä bloggaus merkitsee minulle
  • mitä haluan bloggaamiselta. ongoing

Kello onkin jo 23:24 ja on aika käydä unille. Vielä kieliasun tarkistus ja artikkelin julkaisu, jonka jälkeen toivotan kauniita unia!